Vinarija Đorđević

Vinarija

Kako je sve počelo

U Župi, prestonici loze i vina, tradicionalnom predelu srpskog vinarstva , osunčanoj i okruženoj obroncima Kopaonika , Željina i Goča , na živopisnom brežuljku zvanom Begovac , nastao je porodični podrum vina Đorđević.

“Podrum Ðordević” je vinarska kuća, nastala na dugoj porodičnoj tradiciji početkom 60-tih godina. Uspevamo da kvalitet iz tradicionalnog načina proizvodnje pretočimo u najbolja vina proizvedena savremenom tehnologijom.

Mi poštujemo tradiciju

Poštujući tradiciju, ali i primenjujuci sva moderna znanja iz vinogradarstva i enologije, trudimo se da u svojim vinima istaknemo prirodu, terroir i karakter.

Od vrhunskog grožda iz sopstvenih vinograda, podignutih prema savremenim principima i sa strogo probranim sadnim materijalom, spravljamo (za sada) tri vina. Svako od njih odiše sopstvenim karakterom, ali i specifičnostima sorte i podneblja iz koga dolazi. U svakom od njih se može osetiti niz aroma i mirisa, boja župskog neba i toplota sunca iznad Srbije. Naći će se i po koja kap znoja vrednih vinogradara i velika količina ljubavi uložene u sve što radimo.