CHARDONNAY

Chardonnay Đorđević je suvo belo vino, koje će vam otvoriti nove horizonte i pružiti nezaboravne užitke. Zeleno žuta boja i atraktivan, osvežavajući, voćni miris sa dominacijom tonova breskve i kajsije, pun i harizmatičan ukus sa pikantnim kiselinama koje se lagano tope u ustima i daju osećaj živosti i svežine su osnovne karakteristike koje krase Chardonnay iz podruma Đorđević.

Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela, piletinu i ćuretinu na različite načine, svinjski vrat na žaru, pijanog šarana, smuđ orli sa tartar sosom, lososa na roštilju i dimljenog lososa, rashlađeno na temperaturi od 09-11 °C.

MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

Vekovna tradicija gajenja vinove loze na potezu Begovac u Župi Aleksandrovačkoj u kombinaciji sa najsavremenijim naučnim dostignućima u oblasti vinogradarstva i vinarstva kreirali su Đorđević Cabernet Sauvignon, vino koje se odlikuje intenzivnom rubin crvenom bojom i mirisom crvenog bobičastog voća, ima tu kupine, maline., borovnice…, vino izrazito punog ukusa, sa jakom strukturom i dobro izbalansiranim kiselinama.

Vrlo je aromatično, dugo traje i ima prijatan završetak u ustima. Servira se na temperaturi od 14-16 °C. Gastro preporuka: Uz začinjena i zapečena jela, riblji paprikaš, mesa sa roštilja i druge specijalitete srpske kuhinje.

SOUVIGNON BLANC

Souvignon Blanc Đorđević je suvo belo vino koje se odlikuje zeleno žutom bojom, atraktivnim osvežavajućim mirisima sa dominacijom tonova zove i bosiljka kroz koje prožimaju začinski tonovi zelene paprike i bibera, umereno pun harizmatičan ukus sa provokativnim kiselinama koje ovom vinu daju živost i provociraju gutljaj više. Interesantno je servirati ga i kao aperitivno vino i kao vino koje uspešno prati glavna jela u jednom obroku.

Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela (sve vrste sireva, šunka…), piletinu, ćuretinu, pohovane šampinjone, barenu i prženu ribu, kečigu, smuđa u pavlaci, dagnje, škampe, morske rakove, rashlađeno na temperaturi od 10-12 °C.

ROSE

Rose Đorđević je proizveden od grožđa sorte Merlot primenom najsavremenijih tehnologija proizvodnje roze vina. Odlikuje se provokativnom pink bojom, izrazenim voćnim mirisom sa dominacinom jagode, harmoničnim ukusom sa pikantnim kiselinama koja mu daju svežinu. U opojnim mirisima i ukusima ovog vina ćete najbolje uživati ukoliko ga konzumirate ohlađenog na temperaturi od 10 – 12 C uz hladna i topla predjela, ribu, pileće i ćureće meso, roštilj i druge specijalitete srpske kuhinje.